Спільний відбір проб води

Продовжуємо міжнародну співпрацю.
02 листопада 2023 року працівники басейнової лабораторії моніторингу вод та ґрунтів БУВР Пруту та Сірету спільно з експертами із Молдови провели відбір проб води на митному переході м. Могилів-Подільський. Також були відібрані проби в створах с.Нагоряни, м. Ямпіль, с.Цекинівка.
Спостереження здійснюються відповідно до «Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах» та затвердженого графіку спільного відбору проб води з р. Дністер.
Під час відбору проб води проведено експрес-аналізи деяких компонентів складу річкової води та обговорено результати лабораторних досліджень. Також проби води передані в лабораторію моніторингу вод Західного регіону для визначення вмісту пріоритетних забруднюючих речовин (пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук) та металів.
Надалі результати вимірювань будуть оприлюднені на сайті Державного агентства водних ресурсів України в програмній системі «Моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України».