Зустріч експертів в рамках робочої Групи по проблемах річок Прут та Сірет.

Відповідно до щорічної Робочої програми на 2023 рік з реалізації Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах та Регламентів співробітництва у період 28-30 червня 2023 року в м. Сучава (Румунія) відбулась 
Українську делегацію очолював Олександр Рошко, в.о. начальника БУВР Пруту та Сірету, Координатор української частини робочої Групи по проблемах річок Прут та Сірет. Також у зустрічі взяли участь фахівці Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.
Румунську делегацію очолював Крістіан Стоян, заступник директора Національного інституту гідрології та водного господарства Національної Адміністрації «Води Румунії», Координатор румунської частини робочої Групи по проблемах річок Прут та Сірет. З румунської Сторони взяли участь провідні фахівці Національної Адміністрації «Води Румунії».
Відповідно до порядку денного під час зустрічі проведено оцінку якості прикордонних вод за 2022 рік, спільний відбір проб води у прикордонних створах на річках Прут та Сірет на території Румунії, погоджено графік відборів проб води на 2024 рік, а також розглянуто питання щодо можливості участі в міжнародних проектах. Зокрема, було запропоновано список потенційних заходів спільного інтересу, які можуть бути включені до майбутніх проектних пропозицій.
Експерти констатували, що впродвж звітного періоду не було зафіксовано аварійних та надзвичайних забруднень на прикордонних водах з транскордонним впливом.
Всі роботи проведені згідно вимог Регламентів співробітництва.