Працюємо задля збереження і розвитку водних ресурсів України

У вересні цього року в історії управління водними ресурсами на теренах Чернівецької області відзначається важлива дата. 70 років тому було створено Чернівецьке обласне виробниче управління по меліорації і водному господарству (відповідно до Постанови Ради Міністрів Української РСР від 08.05.1954 №605). Саме з цієї організації розпочалася історія сучасного Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.
За роки своєї діяльності, відповідно до наказів Мінводгоспу УРСР, а пізніше і Держводгоспу України, Чернівецький облводгосп декілька разів реорганізовувався і перейменовувався.
Згодом на базі Чернівецького облводгоспу та Дністровського БУВР було створено Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів (відповідно до наказу Держводгоспу України від 14.06.2006 №126). Дністровсько-Прутське БУВР здійснювало свою діяльність з управління водними ресурсами в басейнах річок Дністер, Прут і Сірет в межах території України та забезпечувало реалізацію державної політики у сфері розвитку меліорації земель, експлуатації водогосподарських об’єктів та виконання протиповеневих заходів на території Чернівецької області.
А вже у 2018 році Дністровсько-Прутське БУВР було перейменовано у Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет (відповідно до наказу Державного агентства водних ресурсів України від 23.01.2018 № 24).
Впродовж семи десятиліть ми пройшли довгий шлях становлення: від перших кроків з організації водного господарства на Буковині до впровадження сучасних євроінтеграційних методів управління водними ресурсами, але основні завдання та функції управління впродовж цих років залишалися незмінними. Ми завжди працювали і у ці складні часи працюємо задля збереження і розвитку водогосподарського комплексу у нашій області та в Україні загалом.
Щоденна наполеглива праця, допомога нашим захисникам, підтримка вимушених переселенців – все це наш посильний внесок в сьогодення нашої країни та її майбутню Перемогу.
Усвідомлення цього дає нашому колективу ще більшої енергії та цілеспрямованості, натхнення та наснаги для виконання завдань і реалізації всіх планів.💙💛
Слава Україні! Героям Слава!🇺🇦