Онлайн-засідання Басейнової ради Пруту та Сірету

18 січня 2024 року відбулося перше онлайн-засідання 💻Басейнової ради Пруту та Сірету в оновленому складі.
Одним із головних питань зустрічі було погодження пропозицій до Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік у суббасейнах Пруту та Сірету на території Івано-Франківської та Чернівецької областей.
В.о. начальника БУВР Пруту та Сірету Олександр Рошко та в. о. начальника Дністровського БУВР Віталій Андрійчук представили пріоритетні першочергові заходи, більша частина з яких, стосуються будівництва захисних дамб та капітального ремонту берегоукріплення, і які пропонуються до фінансування за рахунок коштів державного бюджету КПКВ 2707070 «Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь, в тому числі в басейні річки Тиса у Закарпатській області».
Про проєкт Плану управління річковим басейном Дунаю на 2025-2030 роки та початок проведення громадського обговорення доповів заступник начальника управління Григорій Кікерчук та продемонстрував учасникам заходу розроблений проєкт Плану управління річковими суббасейнами Пруту та Сірету, що входить до Плану управління річковим басейном Дунаю.
Також було акцентовано увагу на тому, що 21 грудня 2023 року стартував процес громадського обговорення проєктів Планів управління річковими басейнами (ПУРБ). За результатами громадських обговорень, які триватимуть щонайменше 6 місяців, буде підготовлено відповідні доповнення до проєктів ПУРБ. 27 грудня 2023 року відповідно до частини 2 статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» Держводагентство розпочало процедуру стратегічної екологічної оцінки та оприлюднило на офіційному веб-сайті заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки 9 проєктів Планів управління річковими басейнами.
На завершення засідання Голова басейнової ради Микола Пасічник представив проєкт Плану роботи на 2024 рік, який сформований з пропозицій членів ради та затверджений з можливістю внесення змін.
Разом продовжуємо працювати для розвитку та квітучого майбутнього України!🇺🇦